نحوه ارائه سود یا زیان ناشی از تسعیر وجه نقد در صورت جریان وجه نقد
برابر بند ۴۷ استاندارد شماره ۲ حسابداری :
هرگاه سود یا زیان ناشی از تسعیر معاملات تسویه شده به سود و زیان دوره منظور شده باشد و این سود یا زیان ماهیت عملیاتی داشته باشد،
-در صورت کاربرد روش غیرمستقیم برای محاسبه خالص جریان وجه نقد حاصل از فعالیتهای عملیاتی ، تعدیل دیگری در سود عملیاتی ضرورت نخواهد داشت ، به گونـه مشابه ، هرگاه سود یا زیان ناشی از تسعیر ماندههای عملیاتی تسویه نشده به سود و زیان منظور شود ، نحوه عمل به ترتیب فوق خواهد بود ، چرا که مثلاً افزایش حسابهای دریافتنی در قالب گردش این حسابها ، در تعدیلات سود عملیاتی منظور می شود و این افزایش که دربرگیرنده سود یا زیان ناشی از تسعیر مانده حسابهای دریافتنی است ، مبالغ منظور شده به سود و زیان از بابت این تسعیر را خنثی میکند .
-درصورت کاربرد روش غیرمستقیم جهت محاسبه خالص جریان وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی ، در موارد زیر تعدیل سود عملیاتی از بابت سود یا زیانهای ناشی از تسعیر معاملات تسویه شده و ماندههای تسویه نشده ضرورت مییابد :
-الف . هرگاه بخشی از سود یا زیان ناشی از تسعیر معاملات عملیاتی تسویه شده و ماندههای عملیاتی تسویه نشده به موجب استانداردهای حسابداری یا قوانین آمره به سود و زیان دوره منظور نشده باشد .
-ب. هرگاه سود یا زیان ناشی از تسعیر معاملات غیرعملیاتی تسویه شده یا ماندههای غیرعملیاتی تسویه نشده در محاسبه سود عملیاتی دوره منظور شده باشد .
-ج. هرگاه سود یا زیان ناشی از تسعیر وجه نقد در محاسبه سود یا زیان عملیاتی دوره منظور شده باشد.
-لازم به ذکر است که در موارد الف و ب ، تعدیلات انجام شده در محاسبه جریانهای نقدی در سرفصلهای اصلی مربوط منظور میشود. درارتباط با بند ج، تعدیلات انجام شده به عنـوان یکی از عوامل تطبیق بیـن مـانـده اول دوره و پـایـان دوره وجـه نقـد در صورت جریان وجوه نقد ارائه میشود .
دیدگاه
دیدگاهها بسته شد.